Yrityslainan korko pähkinänkuoressa

Yrityslainojen korot ovat hankala asia. Ne voivat olla niinkin alhaiset kuin 3 prosenttia tai niinkin korkeat kuin 12 prosenttia. Mikä on paras korko sinulle? Parhaan koron määrittämiseksi sinun on otettava huomioon muutamia tekijöitä: yrityksesi luottoluokitus, kuinka paljon rahaa haluat lainata ja minkä tyyppisestä lainatuotteesta on kyse. Kun sinulla on kaikki nämä tiedot, korko on selkeämpi. Ennen kuin otat yhteyttä lainanantajiin ja pyydät tarjouksia, tee siis ensin omaa tutkimusta!Yrityslainojen korot

Yritysten lainakorkoja on vaikea määritellä yksinkertaisesti ja lyhyesti, mutta voit helposti saada vertailtua useita eri vaihtoehtoja. Kuten muissakin lainoissa, myös yrityslainojen koroissa otetaan huomioon monia tekijöitä. Ennen kun olet etsimässä parasta mahdollista korkoa, sinun tulee selvittää muutamia asioita:

Kuinka paljon rahaa tarvitset?

Ottaako yrityksesi lainaa suuresta summasta vai pienestä? Jos olet esimerkiksi etsimässä 100 000 euron lainaa, korot voivat olla toisilla paljon alemmat. Samoin jos haluat lainata tuhat euroa, monet yrityslainojen tarjoajista saattavat halvempia korkoja. Saadaksesi varmaan tiedon kaikista sopivista vaihtoehdoista sinun on tutkittava eri lainatarjoajia.

Yrityslaina pankista vai rahoituslaitokselta?

Niille meistä, jotka eivät ole vielä siinä vaiheessa, että voisimme rahoittaa yritystoimintaamme ilman apua, yrityslainan saaminen pankista tai rahoituslaitoksesta vaikuttaa houkuttelevalta ratkaisulta. Kuten monet pienyritykset ovat kuitenkin huomanneet, tämäntyyppiseen rahoitukseen liittyy omat haasteensa, eikä se välttämättä ole sitä, mitä odotat sen olevan. Ensinnäkin pankit ovat paljon tiukempia lainaamaan rahaa pienyrityksille kuin ennen, koska niin monet niistä menivät konkurssiin viime laman aikana. Jos luottotietosi eivät ole riittävän hyvät tai sinulla ei ole lainan vakuuksia (kuten toista kiinteistöä, joka voisi toimia vakuutena), saatat tarvita jonkun muun apua saadaksesi rahoitusta.

Jätä kommentti